Expositie reliëfschilderijen van Rob Elsinger

Tentoonstelling

Van 1 juli tot en met 27 augustus exposeert Rob Elsinger een overzicht van zijn schilderijen in Informatieboerderij Zorgvrij in het recreatiegebied Spaarnwoude.

Ik zie, ik zie, wat jij anders ziet

Rob Elsinger is een gepensioneerde docent tekenen, handvaardigheid en CKV. Jarenlang stond zijn creativiteit vooral in dienst van zijn werk met de leerlingen. Zowel binnen de les, als daarbuiten heeft hij op vele terreinen (o.a excursies, decorbouw, werkweken, workshops, projecten) activiteiten ontplooit. Na zijn actieve loopbaan kwam er meer tijd om voor zichzelf aan de slag te gaan. Daarbij was het logisch dat zijn werk een twee- /drie-dimensionaal karakter zou krijgen. En de keuze voor gipsplaat/MDF als ondergrond was vervolgens snel gemaakt.

De acrylschilderijen zijn dus geschilderd op gipsplaat en veelal voorzien van een reliëf. Het reliëf is gemaakt van uit gipsplaat/MDF gezaagde motieven, gegoten gipsvormen of details van gasbeton. Bovendien onderscheiden de laatste werken zich door de toevoeging van zelfgemaakte- en eventueel op de computer bewerkte (close-up)foto’s.

De onderwerpen zijn verhalend. Hebben met de dagelijkse werkelijkheid te maken en kenmerken zich door de slogan: “Ik zie, ik zie, wat jij anders ziet”. Want in elk beeld schuilt altijd een niet herkend schaduwbeeld en achter elke ‘waarheid’ kiemt een volgende waarheid. Iedereen ziet, maar neemt zelden hetzelfde waar. Dat was de ook rode draad in de lessen aan middelbare scholieren. Jonge mensen kritisch leren kijken en leren vooral niet te snel te (ver)oordelen.

Daar draait het om in de voorstellingen die een kleurrijk beeld schetsen van zijn kijk op de wereld. Beelden(oordelen), soms heel herkenbaar en soms ‘verborgen’ achter zijn gekozen symbolen, kleurkeuze en vormen.

Wanneer?

Vanaf Zaterdag 1 juli 2017 tot Zondag 27 augustus 2017

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00

Contactgegevens

Informatieboerderij Zorgvrij

Genieweg 50
1981 LN Velsen-Zuid

Genieweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
1981 LN, Velsen-Zuid