Tuin vol Geheimen

Tentoonstelling

Op vrijdag 22 september gaan de deuren van het museum open voor de nieuwe tentoonstelling Tuin vol Geheimen! De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar en leuk en leerzaam voor gezinnen. Je maakt kennis met alle dieren die in tuinen leven zoals slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden en duizendpoten maar ook egels, verschillende vogels etc.

De tentoonstelling Tuin vol geheimen sluit heel mooi aan bij Operatie Steenbreek die vanaf september in Velsen van start gaat! De gemeente Velsen doet mee aan Operatie Steenbreek: in samenwerking met het Pieter Vermeulen Museum wil ze met allerlei activiteiten de inwoners van Velsen aan moedigen om hun tuin in te richten met veel planten, struiken en bomen en minder tegels, onder het motto ‘Tegels eruit – Groen erin’! Dit is zowel in het kader van klimaatadaptatie als in het kader van het bijenconvenant een zeer gewenst motto.
In de tentoonstelling Tuin vol Geheimen kom je erachter dat hoe meer variatie er in de tuin te vinden is hoe aantrekkelijker hij wordt voor allerlei dieren. En die dieren hebben ook nog eens een hele belangrijke functie. Een groenere tuin draagt bij aan een betere leefwereld en beter milieu.
In tuinen waar bijna geen planten en bomen te vinden zijn komen weinig dieren. Zijn er veel van deze tuintjes bij elkaar dan is dit voor bijvoorbeeld bijen geen fijn leefgebied. Als er een grote regenbui voorbij komt zal in deze tuinen, waar geen dieren de grond lekker hebben doorwoeld ook eerder een flinke plas blijven liggen. In deze tuin vol geheimen ontdekken bezoekertjes op speelse wijze de geheimen van de dieren die je in je eigen tuin tegen kunt komen.

Kom spelen, ontdekken en leren!

Uiteraard is er ook een speurtocht voor iedereen die ons bezoekt en een lespakket vol lessuggesties voor schoolgroepen die zich aanmelden.

Wanneer?

Vanaf Vrijdag 22 september 2017 tot en met Zondag 31 december 2017

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00

Toegangsprijzen

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 3.00
Kinderen € 2.50 (3 t/m 12 jr)
CJP € 2.50 en 65+

Vrienden 50% korting. Museumkaart: gratis. Groepen kinderen (vanaf 15 personen): € 2,-. Groepen kinderen uit Velsen (vanaf 15 personen): € 1,50. Voor meer informatie Hiske Brouwer of Gerda Ransijn.

Contactgegevens

Pieter Vermeulen Museum

Driehuizerkerkweg 34d
1985 EL Driehuis Nh

Driehuizerkerkweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
1985 EL, Driehuis Nh