Vissersschepen (expositie)

Als geboren en getogen Scheveninger was Jan de Reus als jongetje al geïnteresseerd in alles wat met de zee en varen te maken heeft. Hij had de ambitie om naar zee te gaan en wilde graag stuurman worden op de Grote Vaart. Dat plan is niet uitgekomen. Op advies van zijn vader is Jan uiteindelijk niet naar de hogere zeevaartschool gegaan, maar heeft hij na de middelbare school HTS Elektrotechniek gedaan. De interesse voor de zee is echter gebleven.

IJmuidense vloot vereeuwigd

Een aantal jaren geleden is Jan op advies van zijn vrouw begonnen met schilderen en het mag geen verrassing zijn dat de schilderijen allemaal de zee en wat daarop vaart als thema hebben.
Jan heeft geen schilderlessen gevolgd maar zelf zijn eigen weg gezocht. Met vallen en opstaan en heel veel oefening lukt het hem steeds beter om het resultaat te krijgen dat hij voor ogen heeft. Voor Jan is het een uitdaging om de schepen zo goed mogelijk te laten lijken. In deze verkoopexpositie toont Jan schilderijen van de IJmuidense Vloot.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 6.00
Kinderen € 3.00 4 t/m 12 jaar
Volwassenen € 4.00 65+

Houders van de Museumkaart hebben gratis toegang. De Museumkaart (voor volwassenen) is te koop in het museum, prijs € 59,90.

Vanaf Vrijdag 22 december 2017 tot en met Maandag 26 maart 2018

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00

* Tijdens de schoolvakanties is het museum ook geopend op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Check de website voor meer informatie.

Havenkade Model.NdtrcItem.HouseNumber
1973 AK, IJmuiden