A capella: Brothers-4-Tune

Deze vijf mannen brengen meerstemmige a capella muziek ten gehore. Een thuiswedstrijd voor de Brothers-4-Tune in de Engelmunduskerk; de Brothers hebben al eerder op deze locatie opgetreden en drie van de vijf Brothers komen uit de gemeente Velsen.

“A capella is fun!!!”

De Brothers-4-Tune bestaan al 28 jaar, maar de groep draait zeker niet op routine; externe coaches zorgen er voor dat de groep nog steeds groeit qua niveau. Bij iedere coach wordt weer wat anders geleerd en dat heeft ertoe geleid dat de Brothers in 2009 het landelijke A Capella Top festival wonnen. Momenteel zijn de Brothers regerend Belgisch kampioen. Uit alle jury-rapporten blijkt dat de uitstraling en het repertoire van de groep het motto “A Capella is fun” volledig dekt.

Het begon 28 jaar geleden in eerste instantie met het zingen van zogenaamde Barbershopmuziek; dat zijn meerstemmige cowboy liedjes die vooral in Amerika erg populair zijn. In die periode waarin er Barbershop werd gezongen was de naam van de groep “Brothershop”. In die tijd zongen er drie broertjes Klut (Peter, Arjen en Herman) in het kwartet, vandaar de naam. De vierde broer (Erik Warns) was zogenaamd geadopteerd. Nu vonden de Brothers Barbershop best leuk, maar wat eenzijdig en ze wilden meer. Ze gingen zich meer en meer toeleggen op close harmony en werd er zangles genomen en de groepsnaam werd gewijzigd in “Brothers-4-Tune”.

Na 12 jaar vond broer Arjen het welletjes en toen kwamen kort na elkaar 2 nieuwe tenoren (Kees Giesbergen en Ed de Bruijn) wat ook beter paste bij het nieuwe close harmony repertoire. De groep bestond toen dus uit 5 personen en de ”4” uit Brothers-4-Tune klopte niet meer. Maar de groep was inmiddels zo bekend in de A Capella scene (bestaat echt!) dat er besloten werd de naam niet meer te wijzigen.

€ 10.00 incl. drankje

Zondag 7 april 2019 Vanaf 15:00 tot en met 16:00