Boerenkaasdagen bij Zorgvrij

De kaasperiode is weer aangebroken bij Zorgvrij. En dat betekent dat de workshop Boerenkaas maken begint. Je kunt je vanaf nu inschrijven! De dagen worden weer korter en kouder, het is tijd om het fonduepannetje weer uit de kast. te halen. Maar hoe wordt kaas eigenlijk gemaakt? Of je nou kaaskop bent of niet. Zelf je eigen kaas maken moet je echt een keer gedaan hebben.

Echte boerenkaas maken!


Hipper en origineler kun je het bijna niet bedenken. De trend van het 'do it yourself' is al jaren in gang maar kaas wordt nog niet zo vaak zelf gemaakt. En dat is vreemd, want Nederlanders worden niet voor niets kaaskoppen genoemd. Stap in de huid van de ambachtslieden en ontdek en leer over het productieproces van het kaasmaken. Zo vers als jouw zelfgemaakte kaas kun je gewoonweg niet vinden in de supermarkt.

Tijdens de workshop leer je alles over hoe kaas wordt gemaakt en ga je zelf aan de slag. Behalve een eigen kaasje maak je ook boter. Die wordt direct geproefd op een plak ontbijtkoek, met een kopje koffie of thee erbij. Het biologische kaasje gaat mee naar huis om daar te rijpen.

Inschrijven kan via zorgvrij@spaarnwoude.nl of neem contact met ons op via 023-5202828
Ook als je niet met een grote groep bent kun je nu de workshop een keer proberen. Wees er snel bij want vol =vol!

Inbegrepen
Koffie, thee en de ingrediënten voor het maken van kaas en boter. En professionele leiding.

Je kunt deze workshop aflsuiten met een heerlijk Camembert Fonduetje bij de buren van restaurant Onder de Platanen

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 35.00

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 5 december 2019 10:00 13:00
Dinsdag 21 januari 2020 13:00 16:00