Bunker Museum

Bezoek het indrukwekkende Bunker Museum in IJmuiden. Een spannende route, die u deels door overdekte loopgraven voert, leidt u over het museumterrein en door de bunkers waarin de collectie is tentoongesteld. In een van de bunkers vindt u een compleet ingericht woonvertrek, u waant zich ruim 70 jaar terug in de tijd.

Bijzondere bunkers


In één van de ruimten kunt u een complete luchtfilterinstallatie bewonderen. Een filterinstallatie vraagt u zich af, jawel alle Duitse bunkers waren op bevel van de Führer geheel gasdicht af te sluiten. In een van de andere bunkers treft u een onderzeeboot aan, deze onderzeeboot vetrok in 1945 voor een geheime missie. Hoe dit afliep? Onze suppoosten nemen u graag mee in de historie.

Openingstijden
De openingstijden zijn van 11:00 tot 16:00 uur. Van april t/m oktober, iedere eerste en derde zondag van de maand. In oktober alleen op de eerste zondag.

Het is ook mogelijk om een bunkerwandeling te boeken. Iedere week nemen gidsen de enthousiaste bezoekers mee door het duin, langs de bunkers. Tijdens de tocht worden alle wetenswaardigheden van de bunkers en de Duitse kustverdediging uit de doeken gedaan. Deelnamekosten: € 7,50 per persoon, ongeacht leeftijd. Vooraf inschrijven via onze website is vereist.

Praktische informatie

Dag
Zondag

* Het Bunker Museum is iedere 1e en 3e zondag van de maand geopend. Vanaf april t/m oktober. In oktober is het Bunker Museum alleen de 1e zondag open.