Historisch weekend, Occupation and Liberation

Dit jaar organiseert het Bunkermuseum opnieuw het Historisch Weekend onder de naam ‘Occupation and Liberation’, in samenwerking met diverse re-enactmentgroepen. Tijdens deze dagen zullen er ook spannende opdrachten zijn voor dappere, jeugdige bezoekers.

Oorlog bij het Bunker Museum

Op zaterdag 15 juni & zondag 16 juni zal ‘Occupation and Liberation’ plaatsvinden. Dit jaar wordt er aandacht besteed aan Operation Overlord. Het is namelijk 75 jarige geleden dat geallieerden militairen landen op stranden van Normandië. Deze operatie, ook wel bekend als D-day, vond plaat op 6 juni 1944 en was het begin van de bevrijding van Europa.

Ook kunt u ontdekken wat voor rol het Franse verzet speelde tijdens D-Day en de daaropvolgende dagen. Toen de geallieerden vanuit Frankrijk oprukten, begon het Nederlandse verzet zich ook op te maken voor de bevrijding van Nederland. Kom jij ontdekken hoe het Nederlandse verzet bijvoorbeeld aan wapens kwam? Zo ja, dan durf jij vast ook wel geheime documenten voor het verzet te smokkelen!

Op beide dagen zullen er op gezette tijden gevechten plaatsvinden tussen de geallieerde troepen en de Duitse bezetters. Ook zullen wapendemonstraties in combinatie met extra uitleg over de soldaten gegeven worden.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 6.50
Kinderen € 3.50 4 t/m 12 jaar

Dag Van Tot Toelichting

Badweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
1976 BZ, IJmuiden