MISSA - het Ontstaan van Holland

MISSA is een muzikale voorstelling in 11 delen over het Ontstaan van Holland. De muziek heeft elementen van de vroomheid van Gregoriaanse muziek, de ritmische energie van jazzmuziek, de grootsheid van de laatromantiek van de klassieke muziek, maar ook bepaalde soorten popmuziek, folklore en wereldmuziek en is gecomponeerd en gearrangeerd door Wim Warman en Ben van den Dungen.

Een muzikale voorstelling over het Ontstaan van Holland


De Nederlandse liedteksten zijn geschreven door Jan Rot en het verhaal is geschreven door historici Tim de Ridder en Kees Nieuwenhuijsen en wordt gloedvol verteld door Marga van Praag.

Een wereldwijd opererend orkest (Música Extrema), vier vooraanstaande vocalisten van o.a. De Nederlandse Opera (Muriel van Dinteren, Claudia Patacca, Erik Slik, Jan Willem Baljet), Engelmunduskoor Velsen-Zuid en de alom bekende journalist/nieuwslezer (Marga van Praag) vullen de speelvloer van prachtige kerken en locaties in Holland.

 MISSA vertelt het verhaal over het gevecht tegen het water en de ontginning van land door de graven van Holland, het ontstaan van de steden en daarmee de stads- en burgerrechten. De Slag Bij Vlaardingen en het bijzondere leven van Jacoba van Beieren; de Gravin van Holland en Zeeland, passeren de revue. MISSA beschrijft het Ontstaan van Holland tot aan de verwoestende Hoekse- en Kabeljauwse twisten en de verschrikkelijke en alle vernietigende Sint-Elisabethsvloed.

MISSA is voor liefhebbers van cultuur, erfgoed, mooie verhalen en anekdotes uit de Hollandse geschiedenis en prachtige muziek. Klik hier voor een filmpje waarin Marga van Praag vertelt. 

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 17.00 online
€ 20.00 aan deur, tenzij uitverkocht

Zaterdag 19 januari 2019 vanaf 20:15

* Deuren open om 19:45

Merwedestraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
1972 VV, IJmuiden