Ruïne van Brederode

De Ruïne van Brederode is een overblijfsel van het middeleeuwse kasteel van de heren van Brederode. Omstreeks 1355 werd het kasteel van een oudere burcht gebouwd.

Kasteel Brederode

Uit militair en handelsoogpunt lag het Kasteel Brederode zeer strategisch. Het drassige veen waarmee het kasteel omgeven was, maakte de kans op onverwachte aanvallen aanzienlijk kleiner. Toch slaagden de Spaanse soldaten er in 1573 in om het kasteel te plunderen en in brand te steken en sinds die tijd is het een ruïne. Het kasteel is beperkt open voor een bezoek.

Voor jong en oud

Naast rondleidingen en verschillende evenementen zijn er ook voor de kinderen genoeg dingen te beleven. Voor onze jonge bezoekers hebben we namelijk verkleedkleren, ‘echte’ houten paarden en een speurtocht. En we hebben voor hen blokken en barbies om kasteel Brederode weer op te bouwen en barbiejonkvrouwen er te laten wonen. Verder zijn er regelmatig kinderrondleidingen.

Openingstijden

Vanaf 1 maart is de Ruïne van Brederode toegankelijk voor publiek. De toegang tot de Ruïne wordt gevormd door smalle bruggetjes en is hierdoor niet geschikt voor rolstoelen.

Voor meer informatie en de actuele openingstijden kun je terecht op de website.

Praktische informatie

Doelgroep
kinderen Ja

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Vrijdag 12:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

* Het seizoen is van 1 maart t/m 31 oktober. Buiten het seizoen is de Ruïne van Brederode gesloten.