Tentoonstelling de Verborgen Vogeltuin

De voormalige aanraak-tentoonstelling ‘De Verborgen Vogeltuin’ is omgetoverd tot een leuke, leerzame KIJK- en SPEUR-tentoonstelling, geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Tijdens de uitgezette speurtocht, waarin de bezoekers letters verzamelen om vogelnamen mee te kunnen maken, valt er met je ogen nog heel veel te ontdekken. Samen met de magic potloden waarmee toch een knopje aangeraakt kan worden, wordt het een verrassende tocht door het leven van dieren die in tuinen en parken om ons heen leven.

Tegels eruit, groen erin voor meer dieren in je tuin

In de expositie ontdek je op speelse wijze, met een 20-tal opdrachten, de leefwijze van vogels, insecten en alle andere dieren die je in je eigen tuin kunt tegenkomen. Ook kom je erachter dat, hoe meer variatie er in de tuin te vinden is, hoe aantrekkelijker hij wordt voor allerlei dieren. En dat het dus belangrijk is om je tuin te vergroenen: oftewel: ‘tegels eruit, groen erin’ en ‘van Grijs naar Groen’! Want in tuinen waar weinig planten en bomen te vinden zijn komen vogels, bijen, insecten en andere dieren niet graag. In de zomer kan het daar ook enorm heet worden en als er een grote regenbui voorbij komt, zal in deze tuinen, waar geen dieren de grond lekker hebben doorwoeld, ook eerder wateroverlast ontstaan. Als je bij alle opdrachten stil staat, ontdek je ook nog eens hoe je je huis en leefomgeving duurzamer en energiezuiniger kunt maken: handig om voorbereid te zijn op de gasloze toekomst en hoe het hoofd te bieden aan de gevolgen van klimaatverandering!

Wandelen met de natuurpadtas!

Wie buiten van nog meer groen wil genieten kan ook een natuurpadtasje reserveren. Met de tas met materialen kan een mooie, interessante wandeling van ongeveer een uur gemaakt worden in het nabij liggende park Schoonenberg. De tas kost € 5,-. De Natuurpad-wandeling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar en kan ook los geboekt worden.

Reserveren is verplicht

Het museum houdt zich bij alle activiteiten aan de RIVM-adviezen tegen het coronavirus en verwacht dat ook van haar bezoekers. U kunt ze lezen op onze website en op diverse plekken in het museum.

Het museum is geopend op: woensdag, vrijdag en zondag van 13.00-17.00 uur.

Reserveren van toegang met tijdslot voor zowel het natuurpad als het tentoonstellingsbezoek is verplicht en kan op onze website www.pietervermeulenmuseum.nl

Wij kijken uit naar uw komst!

Praktische informatie

Vanaf Zondag 5 juli 2020 tot en met Zondag 30 augustus 2020

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00

* Ruimere openingstijden tijdens de schoolvakanties. Check daarvoor de website van het Pieter Vermeulen Museum.