Vissenloop IJmuiden

Het afdelingsbestuur van KWF Kankerbestrijding Velsen organiseert op zondag 19 mei 2019 voor de vijfde keer de Vissenloop IJmuiden. Naast de jaarlijkse collecte heeft het afdelingsbestuur van KWF Kankerbestrijding Velsen zich tot doel gesteld meer geld bijeen te brengen door het organiseren van een wandelevenement in IJmuiden.

Een stukje historie

De oorsprong van IJmuiden ligt in 1876 toen het Noordzeekanaal werd opengesteld. Het IJ en het Wijkermeer werden hiervoor ingepolderd. Veel kanaalwerkers bleven hier wonen en vormden de eerste bewoners. De nieuwe vestiging werd door Koning Willem III, IJmuiden, gedoopt (monding van het IJ). De plaats ontwikkelde zich snel door de visserij en de scheepvaart. Op de route komt u vele herinneringen tegen.

Waarom deze Vissenloop

  • De opbrengst is voor een doel dat ons allen aangaat, 1 op de 3 mensen krijgt kanker.
  • Er is nog geen wandelevenement in Velsen, terwijl het toch een actieve en sportieve gemeente is.
  • Het zorgt voor een gezonde en gezellige bezigheid. 
  • Het zorgt voor een stukje promotie van Velsen.

Afstanden

Er zijn diverse afstanden uitgezet, voor elke wandelaar wat wils. Van Guppenloop tot maximaal 40 km om te genieten van de gehele regio.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 10.00 € 15.00

Basisschoolleerlingen betalen ongeacht de gekozen afstand € 2,50. De overige wandelaars betalen voor de 5, 10, 15 en 20 km € 10,- en voor de 25, 30 en 40 km € 15,-. Inschrijven op de dag zelf is weliswaar mogelijk maar kost € 3,- extra (guppen € 1,-) en kan alleen tegen contante betaling.

Zondag 19 mei 2019 Vanaf 07:00 tot en met 17:00

Haringkade Model.NdtrcItem.HouseNumber
1976 CP, IJmuiden