Vogelspotter Arjan Dwarshuis

Arjan Dwarshuis spotte in 366 dagen tijd 6833 vogelsoorten. Dat is ruim de helft van de grofweg 10.700 vogelsoorten die ter wereld bestaan. Om een klein idee van zijn route te krijgen: hij begon zijn trip om middernacht 1 januari 2016 in Nederland, zodat hij zoveel mogelijk vogels uit onze contreien kon vastleggen.

Een bevlogen vogelaar met een missieOp 2 januari vertrok hij naar de Verenigde Arabische Emiraten voor anderhalve dag. Daarna verbleef hij 5 dagen in Sri Lanka, 21 dagen in India, 7 dagen in Thailand, 14 dagen in Maleisië, en 10 dagen op de Filipijnen. En toen had hij nog tien maanden te gaan. Dwarshuis heeft in totaal 40 landen bezocht en is op alle continenten behalve Antarctica geweest.

Het houden van een zogenaamd Big Year, een jaar waarin je zoveel mogelijk vogels probeert te spotten, is een langgekoesterde droom van veel vogelaars, zo ook van Dwarshuis.

Hierover vertelt Arjan Dwarshuis op zondagmiddag in de Engelmunduskerk. Over zijn liefde voor vogels, de gevaren die deze dieren bedreigen en wat je zelf kunt doen om de vogelwereld te ontdekken en te beschermen. Dat is zijn missie: iedereen enthousiast maken om vogels te kijken.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 10.00 incl. drankje

Zondag 27 januari 2019 Vanaf 15:00 tot en met 16:00

Kerkplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
1981 BH, Velsen-Zuid