Binnen 30 minuten van Amsterdam CS in de natuur

Een treinstation in de buurt van een natuurgebied. Dat maakt station Santpoort Noord een echte Buitenpoort. Binnen een half uur zijn wandelaars vanaf Amsterdam Centraal in de duinen. Station Santpoort Noord ligt namelijk op een steenworp afstand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Afwisselend gebied

Eenmaal in de duinen valt er genoeg te beleven. Het gebied is zeer afwisselend met oude loofbossen, naaldbomen, duinmeren en zandverstuivingen. Er lopen Schotse hooglanders, Konikpaarden, shetlandpony’s en reeën los rond. Uit de bomen komt een hoop gekwetter en gezang van vogels. En hoog in de lucht cirkelen buizerds op zoek naar een prooi.

Wandelroute vanaf station Santpoort Noord

Vanaf Buitenpoort Santpoort Noord is een nieuwe wandelroute ontwikkeld die het station verbindt met de entree van het nationaal park. In het stationsgebied hangen mooie natuurfoto’s en staat een informatiepaneel met bezienswaardigheden en wandel- en fietsroutes.

Kortingen via website Buitenpoorten

 Met korting naar de Ruïne van Brederode of een wandelarrangement met overnachting? De ondernemers en organisaties in de buurt van Buitenpoort Santpoort hebben de handen ineen geslagen om inwoners uit de regio Amsterdam/Haarlem te verleiden van het buitenleven te komen genieten. De acties staan vermeld op de speciale website www.buitenpoorten.nl.

Het project Buitenpoorten is een initiatief van provincie Noord-Holland, NS, Metropoolregio Amsterdam, gemeente Velsen, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en Natuurmonumenten. Daarnaast wordt samengewerkt met ProRail, Spoorbouwmeester, Staatsbosbeheer, Pieter Vermeulen Museum, lokale ondernemers, organisaties en bewoners.