Ook in de wintermaanden is het Bunker Museum IJmuiden geopend

dinsdag 23 januari 2018

Een spannende route, die deels door overdekte loopgraven voert, leidt u over het museumterrein en door de bunkers waarin de collectie is tentoongesteld. In een van de bunkers vindt u een compleet ingericht woonvertrek, u waant zich ruim 70 jaar terug in de tijd.

In één van de andere ruimten kunt u een complete luchtfilterinstallatie bewonderen. Een filterinstallatie vraagt u zich af, jawel alle Duitse bunkers waren op bevel van de Führer geheel gasdicht af te sluiten. In een van de andere bunkers treft u een onderzeeboot aan, deze onderzeeboot vertrok in 1945 vanuit IJmuiden voor een geheime missie. Hoe dit afliep? Onze gidsen nemen u graag mee in de historie. In de wintermaanden is het museum alleen op afspraak geopend, informatie en voorwaarden vindt u op de website, bunkermuseum.nl.

Het is gedurende het hele jaar mogelijk om een bunkerwandeling te boeken. Iedere week nemen gidsen enthousiaste bezoekers mee door het duin, langs en door de bunkers. Tijdens de tocht worden alle wetenswaardigheden van de bunkers en de Duitse kustverdediging uit de doeken gedaan.

Deelnamekosten: € 7,50 per persoon, ongeacht leeftijd.
Vooraf inschrijven via onze website bunkermuseum.nl is vereist.

U vindt het Bunker Museum IJmuiden ook op Facebook.