IJmuider Zee- en Havenmuseum extra geopend tijdens kerstvakantie

maandag 17 december 2018

Het IJmuider Zee- en Havenmuseum is in de kerstvakantie van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari van dinsdag- tot en met zondagmiddag van13:00 tot 17:00 uur geopend.

Laatste kans: '50 jaar Iskes'

De beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag is het museum echter gesloten. Deze vakantie is de laatste kans om de exposities ’50 jaar Iskes’ en ’100 jaar staaltransport in de IJmond’ te bezichtigen (t/m 6 januari). De loodsenzaal heeft recentelijk een facelift gekregen en is uitgebreid met informatie over de Vletterlieden en de KNRM. Vooruitlopend op het 25-jarig jubileum van het museum in 2019 is in de loodsenzaal een fototentoonstelling te zien over de roerige beginjaren van het museum: ‘IJmuiden in Opstand’. 

Het museum is gesloten op:
Maandag 24 december
Dinsdag 25 december (Kerst)
Woensdag 26 december (Kerst)
Maandag 31 december
Dinsdag 1 januari (Nieuwjaarsdag)
 
Het museum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur op:
Zaterdag 22 december
Zondag 23 december
Donderdag 27 december – extra geopend
Vrijdag 28 december – extra geopend
Zaterdag 29 december (motorendraaimiddag)
Zondag 30 december
Woensdag 2 januari
Donderdag 3 januari – extra geopend
Vrijdag 4 januari – extra geopend
Zaterdag 5 januari (activiteit: bootjes maken)
Zondag 6 januari (activiteit: bootjes maken)

Op zaterdagmiddag 29 december is het motorendraaimiddag. Altijd een bijzonder gebeuren. Kinderen kunnen in het weekend van 5 en 6 januari een houten bootje maken (gratis na entree). Voor kinderen zijn er ook altijd drie leuke speurtochten. Kortom genoeg redenen om deze vakantie dit verrassend grote museum te bezoeken. De Museumkaart is geldig. Voor alle actuele openingsdagen en activiteiten zie www.zeehavenmuseum.nl. Het adres is: Havenkade 55, IJmuiden.