Kaartverkoop Bunkerdag van start

dinsdag 20 maart 2018

Op zaterdag 9 juni is het weer Bunkerdag. Langs de hele Nederlandse kust gaan bunkers en ander Atlantikwall-erfgoed open voor publiek. Zo ook in IJmuiden. Daarom is de kaartverkoop nu van start gegaan.

Bunkerdag

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op zaterdag 9 juni 2018 van 10.00 tot 17.00 uur zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag open!. De betonnen kolossen zijn nog langs de gehele Nederlandse kust te vinden, maar zijn beperkt toegankelijk. Soms verzonken in het zand of overgenomen door de natuur, vertellen zij nog altijd het verhaal van de Duitse bezetting.

Ga goed voorbereid op pad

Dankzij de Bunkerdag Survivalgids ga jij goed voorbreid op pad. De verschillende musea zijn schoon en netjes. Maar veel bunkers zijn normaal gesloten voor publiek. Er wonen vleermuizen, ze staan onder water of liggen begraven in het zand. Dankzij de survivalgids kom jij de Bunkerdag goed door.

Een Bunkerdagticket kost € 6,00. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen. Meer informatie vind je hier.