Houdt het Bunkermuseum zich staande?

dinsdag 19 juni 2018

Het weekend van 30 juni en 1 juli vindt het jaarlijkse evenement ‘Occupation and Liberation WN2000’ plaats. Gedurende dit evenement maak je kennis maken met geallieerde eenheden welke in 1944 aanwezig waren tijdens de landingen in Normandië (D-Day) in 1944.

Maak kennis met het verzet

Ook laten we je kennis maken met het verzet. Het verzet speelde belangrijke rol gedurende de Tweede Wereldoorlog. Op beide dagen zullen er zogenaamde battles plaatsvinden tussen de geallieerde troepen en de Duitse bezetters. Ook zullen er wapendemonstraties en uitleg gegeven worden over de uitrusting, door de ‘soldaten’ zelf.

Zou jij bij het verzet gaan?

Kom jij 30 juni of 1 juli ontdekken hoe het Nederlandse verzet aan wapens kwam, en durf jij ook geheime documenten voor het verzet te smokkelen? Je vindt het Bunker Museum IJmuiden aan de Badweg in IJmuiden. Meer informatie vind je op bunkermuseum.nl en facebook/bunkermuseumijm. Het museum is dit weekend ook op zaterdagavond geopend, van 19.00 tot en met 21.00 uur. Zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur.