Pieter Vermeulen Museum extra geopend tijdens kerstvakantie!

dinsdag 18 december 2018

Tijdens de kerstvakantie is de expositie ‘De Afval-Experience’ te zien voor kinderen vanaf 4 jaar. In het museum begint voor de bezoekers de Zwerfafval-Experience: in een 12-tal uitdagende, gekke, grappige en educatieve trainingsonderdelen leren ze van alles over zwerfafval, en vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer! En verder zijn er allerlei leuke activiteiten…….

Verschillende leuke activiteiten

Benieuwd naar de oorsprong en symboliek van de december-feesten als het Midwinter-feest, Sinterklaas en het Kerstfeest? De Expositie ‘Kerstgroen’ laat op een aantal panelen zien waarom en hoe de bomen, struiken en planten die in de winter groen blijven werden gebruikt bij de decemberfeesten. Wie de expositie bezoekt komt te weten welke bomen en planten we nu nog gebruiken en hoe dat is ontstaan. Zo gebruikten de Noormannen de maretak (mistletoe) om vrede te sluiten terwijl we er vandaag de dag onder kussen.

Een aantal planten is in het echt te bekijken omdat tuincentrum Ranzijn er verschillende beschikbaar heeft gesteld.

Poppenkast!

Op zondag 23 december, woensdag 30 december en zondag 6 januari is er voor de kleintjes om 13.30 de (entree van het museum + gratis) poppenkastvoorstelling “Rommel in het bos”(vanaf 3 jaar).

Ga aan de slag met blik!     

Op donderdag 27 december, woensdag 2 januari, donderdag 3 januari en vrijdag 4 januari 2019 kun je van 13.30 tot 15.30 meedoen aan de knutsel-workshops: maak van blik een robot of een pennenbakje. Kosten € 1,50 + de entreeprijs voor het museum.

Word ook museuminspecteur!

Als je alles in het museum hebt bekeken en de afval-experience hebt meegedaan aan alle activiteiten geef dan je persoonlijke mening en beoordeling over het museum en de tentoonstelling. Dan wordt het Pieter Vermeulen Museum misschien wel weer het leukste KIDSPROOF museum van Nederland!