IJmuiden in de ban van Industriecultuur

woensdag 23 oktober 2019

Daar ging ze weer, de mysterieuze mevrouw D., rennend over de dijk langs het Noordzeekanaal. Onder haar arm hield ze een koffer stevig vast alsof het haar kind was. Plots was ze verdwenen.

Onderwijl werden in de haven diamantjes gevonden tussen de visvangst. In een elektrische kar, te fiets of te voet door Oud-IJmuiden, Locatietheater Prins te Paard heeft een dijk van een radiotour geschreven en twee jaar op rij uitgevoerd.

WALD

Op Forteiland kwam er een einde aan… Ja, aan wat eigenlijk? En wat deed het met de bezoekers, die in de regen en wind stonden met een goudkleurig reddingsdeken om de schouders? Gelukkig kun je op zondag 27 oktober de voorstelling WALD van theatercollectief Trans//missie zelf nog meemaken.

Droog!

In haven en op het kanaal werd avontuurlijk met de RIBboot langs de lokale industrie gevaren onder de deskundige leiding van Raynautic. Dankzij het heerlijke zonnetje van afgelopen zaterdag viel er prima te schilderen in de buitenlucht met Marcella van Zanten en te experimenteren met de camera onder aanvoering van Pieter Heine. En ook de volgende dag zat het mee: tijdens de Havenrun was het droog en feestelijk, waarna heerlijk werd gegeten bij Visrestaurant van Es aan de Industriestraat.

Nog te doen!

En dit was nog maar het startweekend van de Week van de Industriecultuur! Gedurende de week zijn er bedrijfsbezoeken bij Tata, Rijkswaterstaat, Rigo Verffabriek, de Visafslag en ENCI. SHIP is de hele week open en op woensdag 23 oktober is er gratis toegang tot het Zee- en Havenmuseum. Dit prachtige gebouw is trouwens feestelijk verlicht, dat is vast niemand ontgaan. In het slotweekend van 26 en 27 oktober staat WALD dus weer op het programma en de tentoonstelling van Eric Coolen is de hele week te bezoeken in restaurant de Meerplaats. Het kan niet op in de herfstvakantie!

Reserveren

Voor WALD op zondag 27 oktober kun je nog een (gratis) plekje reserveren. Dit kan via www.industriecultuur.nl.