Tijdens de kerstvakantie zijn er weer allerlei activiteiten in het Pieter Vermeulen

maandag 16 december 2019

Tijdens de kerstvakantie is de expositie ‘De Verborgen Vogeltuin’ te zien voor kinderen vanaf 4 jaar. De ‘Verborgen Vogeltuin’ is een leuke, leerzame tentoonstelling: de bezoekers maken door het uitvoeren van 21 leuke spannende opdrachten, kennis met alle dieren die in tuinen leven: veel soorten vogels maar ook insecten en andere dieren. We staan er vaak niet bij stil maar in groene tuinen wemelt het van de dieren, die als je goed kijkt, helemaal niet altijd verborgen zijn.

In ‘De Verborgen Vogeltuin’ ontdekt de bezoeker op speelse wijze de geheimen van de vogels, insecten en alle andere dieren die je in je eigen tuin tegen kunt komen en kom je erachter waarom het zo belangrijk is om je tuin te vergroenen: tegels eruit, groen erin! Als je bij alle opdrachten stil staat, ontdek je ook nog eens hoe je je huis en leefomgeving duurzamer en energiezuiniger kunt maken: handig om voorbereid te zijn op de gasloze toekomst en hoe het hoofd te bieden aan de gevolgen van klimaatverandering!

Presentatie ‘De Kabouterkinderen’ in 15 mooie diorama’s te zien

In het museum vind je in 15 prachtige diorama’s de kabouterwereld verbeeld in de presentatie ‘De Kabouterkinderen’. De diorama’s zijn geïnspireerd op het boek ‘de kabouterkinderen’ dat de Zweedse schrijfster Elsa Beskow in 1910 uitbracht.

Fotowedstrijd: Pietertje - Klimaatverandering in de achtertuin

Doe mee aan de fotowedstrijd ‘klimaatverandering in onze achtertuin’: fotografeer kabouter Pietertje in een situatie waarbij klimaatverandering of klimaataanpassing in de eigen omgeving in beeld wordt gebracht. De winnende foto zal gepubliceerd worden in de IJmuider Courant en in het boek ‘Pietertje gaat voor groen’. Verder ontvangt de winnende fotograaf een prijzenpakket met duurzame artikelen. Pietertje is te koop in het museum.

Poppenkast!

Op zondag 29 december en zondag 5 januari is er voor de kleintjes om 13.30 (entree van het museum + gratis) de poppenkastvoorstelling “Niels en de kriebelbeestjes”(vanaf 3 jaar).

Knutsel-workshops

Op dinsdag 24 en 31 december, donderdag 2 januari en vrijdag 3 januari 2019 kun je van 13.30 tot 15.30 meedoen aan de winter- knutsel-workshops: Kosten € 1,50 + de entreeprijs voor het museum.

Word ook museuminspecteur!

Als je alles in het museum hebt bekeken en hebt meegedaan aan alle activiteiten geef dan je persoonlijke mening en beoordeling over het museum en de tentoonstelling. Dan wordt het Pieter Vermeulen Museum misschien wel weer het leukste KIDSPROOF museum van Nederland!