Kom naar Opening Ruïne van Brederode

maandag 18 februari 2019

Zaterdag 2 maart wordt om 14.00 uur de vlag op de toren gehesen door burgemeester Frank Dales met de Compagnie van Brederode. Het is het openingsweekend van het nieuwe seizoen van de Ruïne van Brederode vol met bijzondere activiteiten.

Stam jij af van een Brederode?

Centraal staat het Stamboomonderzoek door de heer Hubert die kan vertellen of je ook van Brederode afstamt ondanks een andere achternaam. Zo stamt vrijwilligster Willemijn Vriesekoop af van Catharina van Brederode uit de 14e eeuw, een kleindochter van Heer Willem die het kasteel Brederode liet bouwen. Dit weekend is zij zelf Catharina. De stamboom van Brederode komt letterlijk tot leven met verschillende historische personages.

Vleermuizenspeurtocht

Daarnaast is er voor kinderen een speciale vleermuizenspeurtocht door de Ruïne onder leiding van Aagje de Vertelster. De Ruïne is vier maanden gesloten geweest vanwege de vleermuizenoverwintering. Maar hoeveel vleermuizen hebben op de Ruïne overwinterd en waar? Wie het goede antwoord raadt krijgt een beloning van de rijkste en machtigste Brederode: Johan Wolfert.

Meerdere activiteiten Ruïne van Brederode

Je krijgt ook een sneak-preview te zien van de bruidsjurk van zijn tweede vrouw Louise van Solms. Hun huwelijk in de Gouden Eeuw wordt een waar evenement op 24 en 25 augustus. Op zondag 3 maart begint de ochtend met het eerste zondagconcert van het nieuwe seizoen. Om 13.00 uur zal de graaf van Holland, Floris V, het op zijn verzoek gebouwde kasteel Brederode, nogmaals openen. Zie ook www.ruinevanbrederode.nl. Voor de vleermuizenspeurtochten op zaterdag en zondag en het zondagconcert kan gereserveerd worden.

Entree voor het openingsweekend 2 en 3 maart €5,-. Kinderen 0-3 jaar gratis.