Nieuwe start/finish bij Pierloop Velsen

maandag 8 juli 2019

Zondag 8 september is het weer zo ver. Dan staat de 27e editie van de Pierloop in Velsen op het programma. Tevens zijn Stichting Pierloop Velsen, Hoofdsponsor Cornelis Vrolijk en de gemeente Velsen verheugd dat de loop onderdeel wordt van het RSM Loopcircuit.

Start en finish bij Apollo Hotel

Naast deelname aan dit regionale hardloopcircuit vindt er nog een grote verandering plaats. In samenwerking met Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach zullen start en finish dit jaar plaatsvinden op de Kennemerboulevard nabij de jachthaven.

Succesvolle herstart in 2018

Pierloop Velsen heeft na twee jaar afwezigheid in 2018 een succesvolle herstart gemaakt. Met deelname aan het RSM Loopcircuit, powered by Run2day Haarlem hoopt de organisatie dit jaar het aantal deelnemers weer op het oude niveau van tussen de 1.500 en 2.000 deelnemers te krijgen. De verhuizing van start en finish naar de Kennemerboulevard in IJmuiden aan Zee heeft onder andere te maken met reacties van vorig jaar dat de sfeer op de Lange Nieuwstraat en Plein 1945 van de oude Pierloop gemist werd. Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach zal rondom het hardloopevenement een aantal extra activiteiten/festiviteiten organiseren waardoor de organisatie hoopt weer iets van deze oude sfeer terug te kunnen brengen. Bijkomend voordeel van deze verplaatsing is dat Start en Finish op dezelfde locatie zullen plaatsvinden in plaats van op de twee locaties waar het evenement tot vorig jaar altijd plaats vond (sporthal IJmuiden Oost en Plein 1945).

Route ook aangepast

Het moge duidelijk zijn dat de parcoursen van de Pierloop Velsen 2019 met deze verplaatsing van start en finish aangepast zullen moeten worden. Hier is door de organisatie in samenspraak met de gemeente Velsen hard aan gewerkt. Maar de bestaande afstanden 5, 10 en 15 kilometer kunnen zeker weer gelopen worden. Evenals de scholenloop en de guppenloop. De 10 en de 15 kilometer leiden de lopers net als in de voorgaande editie door de Marconistraat. Met Parkeerbeheer IJmuiden aan Zee is overeengekomen dat op vertoon van een startnummer tegen een gereduceerd tarief een parkeerkaart (uitrijkaart) aangeschaft kan worden.