Tijdens voorjaarsvakantie weer allerlei activiteiten in Pieter Vermeulen Museum

woensdag 6 februari 2019

Tijdens de voorjaarsvakantie is de expositie ‘De Afval-Experience’ te zien voor kinderen vanaf 4 jaar. Daarnaast zijn er nog meer leuke activiteiten te beleven.

Afval-Experience

De Afval-Experience is heel leuk voor alle kinderen vanaf 4 jaar. In deze interactieve tentoonstelling over (zwerf-)afval maken bezoekers kennis met Samoerai-krijgers Shiro en Sakuma: die schrikken van al het zwerfafval, zoals kauwgom, blikjes, plastic flesjes, snoeppapiertjes en sigarettenpeuken, dat op de grond is gegooid en ze willen daar iets aan doen. Ze besluiten daarom hun wapens om te smelten tot afvalgrijpers en kinderen en jongeren te stimuleren om ook een training voor Samoerai-schoonmaker te gaan doen.

In het museum begint voor de bezoekers de Zwerfafval-Experience: in een 12-tal uitdagende, gekke, grappige en educatieve trainingsonderdelen leren ze van alles over zwerfafval, en vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer!  En verder zijn er allerlei leuke activiteiten…….

Poppenkast!

Op zondag 17 februari en op zondag 24 februari is er voor de kleintjes om 13.30 de (entree van het museum + gratis) poppenkastvoorstelling “Rommel in het bos”(vanaf 3 jaar).

Ga aan de slag met blik! 

Op dinsdag 19 februari, woensdag 20 februari en vrijdag 22 februari kun je van 13.30 tot 15.30 meedoen aan de knutsel-workshops: maak van blik een pennenbakje of maak een slang. Kosten € 1,50 + de entreeprijs voor het museum.

Word ook museuminspecteur!

Als je alles in het museum hebt bekeken en de afval-experience hebt meegedaan aan alle activiteiten geef dan je persoonlijke mening en beoordeling over het museum en de tentoonstelling. Dan wordt het Pieter Vermeulen Museum misschien wel weer het leukste KIDSPROOF museum van Nederland!