Tijdens de herfstvakantie is het Museumkidsweek in het Pieter Vermeulen Museum

maandag 14 oktober 2019

Tijdens de herfstvakantie is het Museumkidsweek met allerlei activiteiten in het Pieter Vermeulen Museum van 20 tot en met 27 oktober 2019.

Tijdens de herfstvakantie is het Museum-Kids-Week is de expositie ‘De Verborgen Vogeltuin’ te zien. In ‘De Verborgen Vogeltuin’ ontdekken bezoekers vanaf 4 jaar door het uitvoeren van 21 leuke spannende opdrachten, de geheimen van de vogels, insecten en alle andere dieren die je in je eigen tuin tegen kunt komen zoals: slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden, duizendpoten en egels. Je komt erachter waarom het zo belangrijk is om je tuin te vergroenen: tegels eruit, groen erin! We staan er vaak niet bij stil maar in groene tuinen wemelt het van de dieren die, als je goed kijkt, helemaal niet altijd verborgen zijn.

Als je bij alle opdrachten stil staat, ontdek je ook nog eens hoe je je huis en leefomgeving duurzamer en energiezuiniger kunt maken: handig om voorbereid te zijn op de gasloze toekomst en hoe het hoofd te bieden aan de gevolgen van klimaatverandering!

Poppenkast!

Op zondag 20 en 27 oktober is er voor de kleintjes om 14.00 de (entree van het museum + gratis) poppenkastvoorstelling “Niels en de kriebelbeestjes” (vanaf 3 jaar).

Doe mee met de knutsel-workshops!

Op dinsdag 22 oktober en donderdag 24 oktober en vrijdag 25 oktober kun je van 13.30 tot 15.30 meedoen aan de knutsel-workshops: maak je eigen bijzondere vogel. Kosten € 1,50 + de entreeprijs voor het museum. Herfstvakantie = Museumkidsweek met weer een leuke winactie. Lees meer op : www.museumkidsweek.nl.

Word ook museuminspecteur!

Als je alles in het museum hebt bekeken en de afval-experience hebt meegedaan aan alle activiteiten geef dan je persoonlijke mening en beoordeling over het museum en de tentoonstelling. Dan wordt het Pieter Vermeulen Museum misschien wel weer het leukste KIDSPROOF museum van Nederland!