Zomervakantie in het Pieter Vermeulen Museum

vrijdag 12 juli 2019

Tijdens de zomervakantie van 15 juli t/m 25 augustus is het Pieter Vermeulen Museum geopend op dinsdag-, woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

De expositie ‘De Afval-experience’ is nog de hele zomervakantie te zien!     

De tentoonstelling De Afval-experience is al door heel veel bezoekers van alle leeftijden en heel veel schoolgroepen bezocht! We verwachten in de zomervakantie nog veel meer bezoekers. De tentoonstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. In deze interactieve tentoonstelling over (zwerf-)afval leren de bezoekers door het spelen van een 12-tal uitdagende, gekke, grappige en educatieve trainingsonderdelen van alles over zwerfafval. En vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer! 

Poppenkast!   

Op woensdag- en zondagmiddag in de zomervakantie is er voor de kleintjes om 14.00 uur de poppenkastvoorstelling “Rommel in het bos” (vanaf 3 jaar): geen extra kosten boven op entree van het museum. Kijk voor actuele aankondigingen op de agenda en de website.

Ga aan de slag met blik 

De hele vakantie kun je van 13.30 tot 15.30 uur ook weer meedoen aan de knutselworkshops: maak van blik een pennenbakje of knutsel een slang of lieveheersbeestje. Kosten € 1,50 + de entreeprijs voor het museum. Kijk voor actuele aankondigingen op de agenda en de website.

Mad Science zomerkamp

In het Brak-wikkelhuisje aan het strand van IJmuiden, bij het Kennemermeer, zijn er weer twee Mad Science dagkampen voor kinderen van 7 t/m 11 jaar, waar iedere dag weer iets nieuws te beleven valt. Vind uit met nieuwe vriendjes, maak gadgets voor thuis, en leer van de gekke profs! De kampen zijn van 22  t/m 25 juli  (9.00 tot 16.00 uur) 12 t/m 15 augustus en kosten € 185,00 (per kamp). Inschrijven kan op: https://magazine.mad-science.nl/zomerkamp#!/noord-holland

Loop het Natuurpad in Schoonenberg

In het naast het museum gelegen park Schoonenberg heeft het Pieter Vermeulen Museum een Natuurpad uitgezet. In het museum zijn natuurpadtasjes te huur voor € 5,00 waarmee kinderen onder begeleiding van meegekomen (groot)ouders of leerkrachten/begeleiders op speelse wijze kennis kunnen maken met de natuur in de omgeving van het museum. In de Natuurpadtasjes vind je onder andere vogelzoekkaarten, verrekijkers, loeppotjes en nog meer materialen die gebruikt kunnen worden om het boekje met de opdrachten over bomen, vogels en struiken rondom de vijver te beantwoorden.

Kijk voor nieuws en actuele informatie op de website: www.pietervermeulenmuseum.nl.