Laatste weekend Ruïne met Beroemde Brederodes

maandag 19 oktober 2020

Zaterdag 24 en zondag 25 oktober is al weer het laatste weekend van het seizoen op de Ruïne van Brederode. Naast de tentoonstelling met bijzondere maquettes is de Ruïne bewoond met Beroemde Brederodes.

Graaf Floris V gaf opdracht tot de bouw van kasteel Brederode en is uitgenodigd met zijn vrouw. Ridder Dirk III van Brederode laat zien hoe hij zijn harnas aantrekt. Jan van Brederode is natuurlijk niet zomaar een monnik met een zwaard. Ook kun je de Brederode-poppenverzameling bewonderen van de laatste kasteelvrouwe Yolande de Lalaing en Hendrik de Grote Geus heeft Geus Nanning niet voor niets de bijnaam Onbevreesd gegeven.

Speurtochten en tentoonstellingen

Op zondag zullen ook Johan Wolfert van Brederode met zijn bruid Louise van Solms acte de présence geven. Hij was de rijkste en machtigste Brederode, aanvoerder van het Staatse Leger. Kinderen kunnen daarom dit weekend een zilveren of gouden munt verdienen. Naast dit levendige weekend kun je de Ruïne met de tentoonstelling ‘Brederode en Onderduikers / en Verdwenen Buitenplaatsen‘ met de kijkspeurtocht waarmee je een 10+ kunt halen nog bewonderen op woensdag 21, vrijdag 23 en woensdag 28 oktober van 11.00-17.00 uur.

Ruïne gaat in winterslaap tot maart

Daarna gaat de Ruïne in winterslaap tot maart. Reserveer je tickets coronaproof via www.ruinevanbrederode.nl.

Met dank aan de gemeente Velsen, Prins Bernhard Cultuurfonds en J.C. Ruigrokstichting voor het mede mogelijk maken.