Op adem komen in de natuur

donderdag 26 maart 2020

Veel mensen trekken in deze ongewisse tijd de natuur in. Even buiten op adem komen, even genieten van de natuur en even weg van de coronastress.

Een open brief van algemeen directeur van Natuurmonumenten, Marc van Tweel

Dat merkten we vooral afgelopen weekend, toen onze natuurgebieden massaal werden bezocht. Het onderstreept de waarde van de natuur voor ons allemaal, we kunnen niet zonder. Dat merk ik zelf ook. De natuur biedt me ontspanning en geeft me tegelijkertijd weer energie.

Geniet ook van de frisse lucht en de lentevreugde die de natuur nu biedt, maar houd wel nadrukkelijk rekening met elkaar. Vermijd drukke plekken, kies een rustig tijdstip uit, houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en blijf thuis bij griepverschijnselen. Bekijk hier een overzicht van drukke plekken in de natuur die je beter kunt mijden.

Alleen als we met zijn allen onze verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van corona te voorkomen, kunnen we onze natuurgebieden toegankelijk houden. En thuisblijvers kunnen ook op virtuele wijze van de natuur genieten, zie de tips verderop in deze nieuwsbrief. Ik wens u en uw vrienden en familie heel veel gezondheid toe!

Natuurgroet,

Marc van den Tweel,

algemeen directeur Natuurmonumenten