Pieter Vermeulen Museum en BRAK gaan weer open!

vrijdag 22 mei 2020

Maart jl. moesten ook Pieter Vermeulen Museum in Driehuis en BRAK in IJmuiden hun activiteiten staken conform de voorschriften van RIVM. De Kinderklimaattop, veel leuke schoolprogramma’s rond de tentoonstelling ‘Verborgen Vogeltuin’ en diverse natuur- en milieueducatie activiteiten zijn stopgezet of uitgesteld.

In de laatste persconferentie over het coronavirus werd aangegeven dat vanaf 1 juni aanstaande musea weer open mogen, zij het onder strikte voorwaarden. PVM/BRAK kijken er ontzettend naar uit om weer bezoekers te ontvangen. Om te kunnen voldoen aan de eisen en randvoorwaarden moeten we de komende weken nog veel werk verzetten. De ambitie is rond de start van de zomervakantie de deuren weer te openen. Medio juni beoordelen we of dit haalbaar is.

Toch valt er ook in juni al zeker wat te doen voor kinderen en hun ouders! Zo start binnenkort een actie in samenwerking met de ontwikkelaars van het project Rauwe Duinen, het gebied waar het wikkelhouse van BRAK/PVM onderdeel van is. Kinderen kunnen met hun knutselkunsten een weekend weg winnen in een van de geweldige tiny houses op Basecamp IJmuiden voor het hele gezin! Volg hiervoor de sociale media en websites van PVM/BRAK op de voet.