Playmobiltentoonstelling in Ruïne van Brederode

vrijdag 3 juli 2020

Zaterdag 11 juli wordt de nieuwe tentoonstelling Brederode in Playmobil feestelijk geopend door wethouder Heer Bal. Een Orc komt speciaal naar Brederode, omdat hij zoveel van Playmobil houdt.

Honderden poppetjes brengen enkele hoogtepunten uit de Brederode-geschiedenis tot leven met natuurlijk het grootste Playmobilleger van de Slag bij Azincourt, waar Ridder Jan van Brederode bij om het leven kwam. Het weekend 11 en 12 juli is tevens Ruïne Bewoond. Willem de Koekenbakker zal de opening vermakelijk en smakelijk ondersteunen.

De tentoonstelling Brederode in Playmobil is tot en met zondag 30 augustus te zien van woensdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur met voor kinderen tevens een leuke kijk-speurtocht. De entree bedraagt €6,-. Kinderen van 4 - 11 jaar € 5,50 en 0 - 3 jaar gratis toegang. Reserveer je ticket met tijdslot via de website www.ruinevanbrederode.nl voor een coronaverantwoorde toegang.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente Velsen, het Ruigrokfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Mis het niet! Tot (weder)ziens op de Ruïne.