Strandrolstoelen aan de Nederlandse kust

De Stichting Gehandicaptenvoordeel heeft een folder ‘Strandrolstoelen aan de Nederlandse kust’ uitgegeven, in samenwerking met de kustgemeenten. Deze folder is nu online beschikbaar, aan een Engelse en Duitse online versie wordt nog gewerkt. In de folder staan twee locaties in IJmuiden aan Zee/Velsen die strandrolstoelen gratis ter gebruik op het strand aanbieden. Strandrolstoelen zijn vaak gemaakt van kunststof en hebben grote wielen, zodat ze gemakkelijker door het zand kunnen rijden en soms ook een stukje de zee in kunnen.

Strand Noordpier

Outstanding Events heeft 1 strandrolstoel beschikbaar. Het navigatieadres is: Reyndersweg 2, 1951 LA Velsen Noord. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van Restaurant Sea You. Er zijn een aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden. De strandrolstoel is kosteloos op te halen bij het paviljoen.

IJmuiderstrand

Strand Paviljoen Zuidpier heeft twee strandrolstoelen beschikbaar, deze zijn geheel van kunststof. Door de zachte en brede luchtbanden zijn de strandrolstoelen uitermate geschikt om ermee op het strand te rijden. De strandrolstoelen zijn bestand tegen zeewater, zodat je er een klein stukje mee het water in kunt.
Om het strand beter toegankelijk te maken voor mensen met een functiebeperking stelt Paviljoen Zuidpier deze strandrolstoelen kosteloos ter beschikking. De stoelen worden het hele jaar beschikbaar gesteld. Nabij de strandafgang op de parkeerplaats zijn ook invalide parkeerplaatsen.

Strand Zuidpier

Strandpaviljoen Zuidpier ligt aan het IJmuiderstrand 172 en zijn bereikbaar via: (0255) 514 222. De brochure is te downloaden via de website www.accessibletravelnl.com.

Mail voor meer informatie naar: info@accessibletravelnl.com