In de gemeente Velsen zijn vier locaties die strandrolstoelen gratis ter gebruik op het strand aanbieden. Strandrolstoelen zijn vaak gemaakt van kunststof en hebben grote wielen, zodat ze gemakkelijker door het zand kunnen rijden en soms ook een stukje de zee in kunnen. Zo hebben ook mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn de mogelijkheid om een dagje strand te ervaren. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de strandtaxi.

Strand Noordpier

Outstanding Events heeft één strandrolstoel beschikbaar. Het navigatieadres is: Reyndersweg 2, 1951 LA Velsen Noord. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van Restaurant Sea You. Er zijn een aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden. De strandrolstoel is kosteloos op te halen bij het paviljoen.

IJmuiderstrand

Strandpaviljoen Noordzee heeft twee strandrolstoelen beschikbaar en ZanDiego Beach heeft één strandrolstoel ter beschikking. Deze zijn geheel van kunststof. Door de zachte en brede luchtbanden zijn de strandrolstoelen uitermate geschikt om ermee op het strand te rijden. De strandrolstoelen zijn bestand tegen zeewater, zodat je er een klein stukje mee het water in kunt. Om het strand beter toegankelijk te maken voor mensen met een functiebeperking stellen de strandpaviljoens deze strandrolstoelen kosteloos ter beschikking. De stoelen worden het hele jaar beschikbaar gesteld. Nabij de strandafgang op de parkeerplaats zijn ook invalide parkeerplaatsen.

Telefoonnummer Strandpaviljoen Noordzee: (0255) 514 004.
Telefoonnummer ZanDiego Beach: (0255) 514 222.

IJmuiderslag

Strandpaviljoen Beach Inn heeft één strandrolstoel beschikbaar en ligt aan het Kennemerstrand 800 en zijn bereikbaar via: (0255) 520 222.

Parkeermogelijkheden mindervaliden

Bij de drie stranden in de gemeente zijn meerdere mogelijkheden om te parkeren voor mindervaliden. Er zijn per strand vier parkeervakken beschikbaar. Bij het Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach is tevens de mogelijkheid om te parkeren. In het hotel kan men gebruik maken van de lift. Deze brengt u naar de Kennemerboulevard. Voor het hotel zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden. 

Strandtaxi

Ook bestaat er de mogelijkheid voor mensen met een beperking en mensen die slecht ter been zijn om met een strandtaxi vanaf de parkeerplaats het IJmuiderstrand op gebracht te worden. Op deze pagina vindt u meer informatie: Strandtaxi.